Izzadság cseppektől mentesen. Igyekezz az izzadságot minél előbb eltávolítani a bőrödről, ehhez használj akár nedves törlőkendőt akár papírzsebkendőt. Az izzdságcseppekre rátapad  a por és egyéb szennyeződés, ami eltömi a pórusokat, így elősegíti a pattanások kialakulását illetve a meglévők begyulladását.

Tiszta bőr. Tisztálkodj rendszeresen, zuhanyozz minden nap és használj szalicilsav tartalmú tusfürdőt vagy antibakteriális, lehetőleg natúr alapanyagokból készült szappant. A sminket minden este alaposan távolítsd el!

Egészséges étkezés. A legfontosabb, hogy kerüld a jódban gazdag ételeket, a “junk food”-ot, a cukor tartalmú élelmiszereket,a  tejtermékeket és a hidrogénezett olajokat.

Rendszeres vízfogyasztás. Naponta igyál 1,5 – 2 liter szénsavmentes vizet, így a méreganyagok gyorsabban eltávoznak a szervezetedből és a szervezetet hozzásegíti a gyorsabb regenerálódáshoz.

Ne érintsd! Célszerű nem piszkálni a meglévő pattanásokat, főleg nem kézzel, mivel számos baktérium található rajta, csak ezek szabad szemmel nem láthatóak. A gyulladt pattanás állapotán kizárólag rontanak, de semmiképpen sem használnak!

Ne nyomkodd! A tükörbe nézve tele lett arcod piros pöttyökkel, a pattanás megjelenésének első jelei. Semiképpen ne kezdd el nyomkodni, amennyiben már fehér pötty is kialakult a közepén, óvatosan két oldalról nyomd meg és azonnal fertőtlenítsd le.

Rendszeres karbantartás. Fontos, hogy a megfelelő életmód mellett az arckezelés és része legyen az életednek. 4-6 hetente kozmetikai arctisztító kezelés ajánlott, így garantáltan professzionális kezekbe kerülnek és megszűnnek pattanásaid!

Ágynemű, törülköző. Figyelj azokra az ágynemű és  atörülköző tisztán tartására, ugyanis ha ezek szennyezettek, a bőröd is pattanásosabbá válik. Heti egyszer cseréld le az ágyneműt, a törülközőt 3-4 naponta.

Pattanás elleni szerek. Érdemes benzil-peroxidt, cink-oxidot tartalmazó krémet használni, ezek szárító hatása hasznos lehet, a cink illetve A- és D-vitamint tartalmazó étrendkiegészítők is javíthatnak a pattanásos bőr állapotán. A teafaolaj hatásos a meglévő pattanások kezelésére, mivel fertőtlenítő hatású és megszünteti a gyulladást.

Arcpakolás. Kefírből és uborkából készíts otthon arcpakolást. Az uborkát pépesítsd le robotgép használatával, majd keverd össze a kefírrel és kend fel a pattanásos területre. 20 perc hatóidő után mosd le vizes vattával.